KoffieSjeek
Unieke koffiebar, unieke beleving

Newbrandcoffee

In onze koffiebranderij worden de koffiemelanges van Newbrandcoffee, op de ambachtelijke manier gebrand. De temperatuur is hierbij belangrijk, in grote koffiebranderijen worden grote hoeveelheden koffie op zo’n 600 graden gebrand. Wij branden de koffiebonen, in kleine oplages bij een temperatuur van zo’n 200 graden. Hierdoor krijgt iedere koffieboon zijn volle smaak.




De koffieboon

Onze melanges bestaan uit zowel arabica als robusta koffiebonen. De koffiebonen zijn afkomstig uit Afrika en midden-en zuid-Amerika, waaronder Brazilië en Uganda.

Kwaliteit

Kwaliteit is belangrijk, daarom controleren wij meerdere malen tijdens het proces de kwaliteit. 

Eigen beheer

Het hele proces van branden tot verpakken hebben wij in eigen beheer.  

Het proces

 Bekijk via het onderstaande filmpje, hoe het proces verloopt.